LA CLASSE DEL PINTOR JOAN LACOMBA

Aquest curs ens agradaria estudiar algun pintor amb profunditat ja que l'any passat vam passar molt de gust experimentant amb diferents materials per poder fer vertaderes obres d'art (algunes d'elles estan penjades a l'entrada de l'escola).

Entre tots hem triat el pintor Joan Lacomba com a centre del nostre estudi. També és el que dona nom a la nostra aula. Aquí us deixam la seva adreça per si algú està interessat en saber més coses d'ell.
http://www.joanlacomba.com/

dimecres, 6 d’abril del 2011

Ja surten els girasols

JA SURTEN ELS GIRASOLS

L’altre dia varem parlar d’un quadre de Vincent Van Gogh :  “dotze  girasols”.
 Primer tots parlaven dels colors del quadre, d’on ho devien haver pintat, que l’home o  dona que l’havia dibuixat havia posat el seu nom enmig del quadre, que havia pintat moltes de flors,....  Però com es deien aquestes flors?  Les mestres  explicarem  que eren girasols. Després els hi mostrarem un parell de pipes i demanarem que devien ser?
Quasi   totes  les respostes foren: pipes per menjar !!
“Pipes sí, però no per menjar. Aquestes pipes són per sembrar i ens sortiran girasols  com els que va pintar en Van Goghk"

A partir d’aquí decoràrem uns cossiols petits fets amb potets de iogurts i hi sembrarem pipes  i també a l'hort on hi havia abans les endívies.

sembram les pipes dins els nostres cossiolets


feim forats per sembrar les pipes

després les tapam amb un poquet de terra i regam
 Dilluns, 4 d'abril,  quan entram a la classe veim que els nostres girasols ja comencen a nèixer. Només han tardat 5 dies a germinar i observam com és tot el procés que fa la planta. Us ho mostram amb les fotografies perque tots ho pogueu veure.
primer només era una pipa

La posarem dins la terra i la regarem un poquet cada dia

comença a sortir un girasol

La closca de la pipa surt amb les fulles

Després cau la closca i les dues fulles es separen

mirau quins girasols començam a tenir

Quan es facin una miqueta més grossos ja no hi cabràn dins aquest cossiol així que cada infant durà els seus girasols cap a casa i les podreu sembrar al jardí o dins un cossiol més gros perque pugui florir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada