LA CLASSE DEL PINTOR JOAN LACOMBA

Aquest curs ens agradaria estudiar algun pintor amb profunditat ja que l'any passat vam passar molt de gust experimentant amb diferents materials per poder fer vertaderes obres d'art (algunes d'elles estan penjades a l'entrada de l'escola).

Entre tots hem triat el pintor Joan Lacomba com a centre del nostre estudi. També és el que dona nom a la nostra aula. Aquí us deixam la seva adreça per si algú està interessat en saber més coses d'ell.
http://www.joanlacomba.com/

dissabte, 21 de gener del 2012

Litografia de Joan Lacomba

Com ja us varem anunciar aquest any som la classe de Joan Lacomba  i na LLucia ens ha duit una litografia del pintor per començar a veure alguns dels seus quadres.
Els infants s’han estranyat de que estigues emmarcat, ja que sempre que observam algun quadre de qualsevol pintor ho feim mitjançant  làmines. Na Llucia ens ha explicat que es un quadre de veritat i que el va fer en Lacomba i, es clar, el tenen penjat a ca seva.Primer de tot l’hem observat i hem dit tot el que hi veiem: un ocell, retxes, un arbre, un sol, molt de negre, un colom, ous de l’ocell...


Després hem intentat intuir quina tècnica ha utilitzat per realitzar aquesta obra. Això si que ha estat difícil, ja que res del que hem dit ha estat el correcte. Alguns dels infants han pensat que ho havia fet amb llapis, alguns altres amb retoladors negres, altres amb pinzells... Però na Llucia ens duia tota la informació i ens ha dit que ho havia fet amb soles de sabates. Quina sorpresa!! Nosaltres mai hem pintat amb soles de sabates.

Un infant ha demanat: Com li han sortit les retxes amb ses soles?
Així que tots hem mirat les nostres soles. I, sabeu què?, totes tenien dibuixos diferents.
Ara nosaltres també volem provar de pintar amb soles de sabates, així que us hem fet una noteta per dur sabates que ja no ens estan bé a l’escola  per poder- ho provar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada