LA CLASSE DEL PINTOR JOAN LACOMBA

Aquest curs ens agradaria estudiar algun pintor amb profunditat ja que l'any passat vam passar molt de gust experimentant amb diferents materials per poder fer vertaderes obres d'art (algunes d'elles estan penjades a l'entrada de l'escola).

Entre tots hem triat el pintor Joan Lacomba com a centre del nostre estudi. També és el que dona nom a la nostra aula. Aquí us deixam la seva adreça per si algú està interessat en saber més coses d'ell.
http://www.joanlacomba.com/

dimarts, 24 d’abril del 2012

SANT JORDI I EL DRAC

 

Na Maria V. ens ha duit una bossa amb una petita sorpresa. Dins hi havia un parell de coses.

Primer hem tret un sobre que posava Maria, hem aventurat que hi podia haver dins i alguns infants pensaven que devien ser fotos de seves, però no. Ella ens ha explicat que hi havia els punts de llibres que havien fet al taller de dissabte que va realitzar l’APIMA.

Però,” què és un punt de llibre? “ els he demanat . N’Aina que n’havia fet un a casa ens ha dit “és una cartolina que la talles i després pintes amb taps de suro ” i ens ha mostrat el punt de llibre que ella mateixa ha fet a ca seva.

Però quan na Maria ha tret el punts de llibre del sobre hem vist que no eren tots iguals i no n’hi havia cap que estigues fet amb taps de suro.

tots els punts de llibres són iguals?” els he tornat a demanar. Tot el grup ha coincidit en la resposta ” NOOOOOO”. Llavors na Maria ha seguit explicant-nos com els havia fet.

Ara havíem de fer una pregunta molt important “per a què serveix un punt de llibre?”. Tots sabem que abans d’aixecar la ma per donar una opinió o una resposta hem d’haver pensat. Aquesta vegada la resposta s’ha fet esperar una mica més. Un infant ens ha dit” serveix per fer un punt al llibre” però hem mirat tots els punts de llibre que teníem i no n’hem trobat cap que pintas per poder fer un punt. Llavors en Lluc ens ha dit “el punt de llibre és per no perdre el punt” però “quin punt no podem perdre?”.  Na Maria ens ha tret un llibre que duia a dins la bossa SANT JORDI I EL DRAC i entre tots hem cercat quin devia ser aquest punt que no podíem perdre. N’hem trobat alguns dins el text i com que no sabíem quin era li hem demanat a en Lluc “és un punt que hem de cercar o vol dir una altra cosa?” En Lluc no ens ha sabut contestar i en Marc ens ha dit “ho fiquen entre les pàgines del llibre”. Com que no ens acabàvem d’aclarir els he explicat perquè serveix un punt de llibre.

Després tots volien  que els contes el conte però dins la bossa hi havia una altra cosa: una titella d’un drac.

Com que ja estàvem molt cansats de estar asseguts i pensat hem aturat aquí i hem decidit continuar amb el conte després del pati.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada